projects

Police department, Lingen

The new construction of the police department in Lingen serves as a link between existing service buildings and optimizes internal processes. The three-story new building forms a characteristic entrance situation with an undercut and a transparent facade on the ground floor. The compact structure harmonically melds with the existing structures and also formulates a prestigious independence. A walkway connects the old and new building stock. The security-relevant functions – including the police station with the special use and patrol vehicles as well as the specialist commissioner – will be combined in the new building. The short routes and circular arrangement with the two central stairwells enable all police functions to be connected optimally by networks.

Service: architecture
Client: Staatliches Baumanagement Osnabrück-Emsl.

Photos: Olaf Mahlstedt, Hannover